Kavazović poslao poruku povodom terorističkog napada u Barceloni

BiH

vhreishuseinkavazovic

Nakon jučerašnjeg terorističkog napada u Barceloni reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo saučešća ambasadoru Kraljevine Španije u BiH Juanu Bosco Giménez Sorianu.

– Primite moje najdublje izraze saučešća sa žrtvama stravičnih terorističkih napada s kojima se suočila vaša domovina. Očito je da se zli ljudi neće zamoriti od činjenja zla, ali se ni mi ne smijemo zamoriti od toga da im se na sve načine suprotstavimo – napisao je reis.

Mišljenja je da zato danas nisu dovoljne samo osude bjesomučnog ubijanja nego se postupcima svakodnevno mora činiti sve da se stane na put zle ideologije i da se iskorijene faktori kojima se ona hrani.

U pismu reisu-l-ulema Kavazović navodi da se nikada neće zaboraviti podrška Kraljevine Španije bh. narodu i državi u najtežim trenucima, javila je MINA.

– Zato nam dozvolite da se makar iskreno s vama suosjećamo u ovim teškim momentima za sve dobre ljude i zajedničku nam domovinu Evropu. Naše misli i molitve su s porodicama žrtava i vašim narodom – stoji na kraju pisma reisu-l-uleme Kavazovića.