Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KCUS: Nema štele i korupcije, bitni su jedino pacijenti i uposlenici

KCUS

Na online magazinu zurnal.info, 27. februara, objavljen je tekst, pod naslovom „LJUBAV MEDITA I KLINIČKOG CENTRA: Da li su stranačke veze omogućile dobijanje poslova od devet miliona maraka?“, autorice Azre Omerović, u kojem je izneseno niz neistina, kaže se u demantu KCUS-a i dodaje:

– U navedenom tekstu autorica na veoma ružan način optužuje Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Kompaniju Medit za kriminal, koji zapravo postoji samo u njenoj glavi i u očima online magazina Žurnal.

Nije ovo ni prvi ni posljednji put da Žurnal piše laži i nastoji narušiti ugled KCUS, a pozitivne pomake u poslovanju predstaviti kao kriminal.

Nabavka aparata koji se spominju u objavljenom tekstu urađena je na zakonit način i transparentno a zbog neophodnosti obnavljanja opreme, u cilju poboljšanja pružanja usluga pacijentima. Razumijemo da to Žurnalu, kao portalu kojem se diktiraju teme i tekstovi od strane određenih političkih grupa, ne odgovara.

Na žalost onih koji žele propast i neuspjeh KCUS, moramo Vas obavijestiti da KCUS nikada nije bolje poslovao, kaže se u demantu KCUS-a.

U istom saopćenju se postavljaju pitanja “zašto Žurnal mrzi uspjeh KCUS-a” i “zašto Žurnalu smeta uspješan rad prof.dr.Sebije Izetbegović” ?

– Da li su napadi prouzročeni političkom mržnjom ili jednostavno psihičkim problemom „fiksacije na određenu ličnost“?

Da li je pisanje Žurnala pokušaj pritiska na menadžment da kupimo opremu od nekoga koga oni preferiraju?

Mi to ne znamo i ne možemo se time baviti, ali moramo obavijestiti javnost da Žurnal piše neistine o KCUS i nabavkama KCUS. Nastavićemo da radimo kao i do sada – NEMA ŠTELA, NEMA KORUPCIJE I NEMA PODLIJEGANJA PRITISCIMA.

Naslijedili smo izuzetno loše stanje u KCUS i prioritet je da to popravimo. Nemamo vremena za tračeve. Srdačan pozdrav autoru teksta. Kad se razbolite, ako se razbolite, vidjećete da mi radimo odličan posao, usprkos svim naslijeđenim teretima, da brinemo jednako o svim bolesnicima i o uposlenicima.

Da ne bi Medit bio jedini ponuđač, predlažemo Žurnalu da se počnu baviti prodajom medicinske opreme i sami konkurišu. Desi li se da budete najbolji ponuđači, pružit ćemo i Vama mogućnost saradnje, bez straha od bilo kakvih pritisaka”, kaže se u demantu.