Kiša danas u cijeloj BiH, narednih dana oblačno s padavinama

BiH

kisa sarajevo

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i na zapadu Bosne.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 932 milibara, za 10 milibara je niži od normalnog i sporo pada.

U BiH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima padavine će biti u većini područja.

U sjeverozapadnim područjima, padom temperatura tokom dana, kiša će postepeno preći u susnježicu i snijeg. U noći s ponedjeljka na utorak, u većem dijelu Bosne, očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Intenzivnije padavine bit će u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne, gdje se očekuje od 20 do 40 l/m2. Vjetar prijepodne umjeren do jak južnog smjera, a poslijepodne slab sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu od 11 do 16 stepeni.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana bit će sa kišom. U večernjim satima, sa ponedjeljka na utorak, kiša će postepeno prelazit u susnježicu i snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne padat će snijeg, a u Posavini tokom dana snijeg će preći u kišu.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne, padat će slaba kiša koja će poslijepodne i prestati. U planinskim područjima očekuje se i povećanje sniježnog pokrivača oko 10 cm. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu od 7 do 11 stepeni.

U Bosni u srijedu, 8. februara bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje je moguće i provijavanje slabog snijega. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 9 do 12 stepeni.

U Bosni u četvrtak bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje je moguće i provijavanje slabog snijega.

U Hercegovini bit će umjereno do pretežno oblačno. Poslijepodne s kišom, koja će postepeno i jačati. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 9 do 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.