Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kiša izazvala nagli porast vodotoka na području Goražda

vodostaj2333

Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) saopćio je da je, zbog jake kiše došlo do pojave bujičnih voda i naglog porasta vodotoka na potocima i rječicama na području Goražda u Bosansko-podrinjskom kantonu.

– To je izazvalo štete na odvodnim kanalima, putnim pravcima i mostovima u nekoliko mjesnih zajednica na području općine Goražde gdje je došlo i do začepljenja odvodnih kanala – navodi se.

Na osnovu izvještaja iz kantonalnih operativnih centara civilne zaštite za 24 sata navodi se i da je u MZ Faočići došlo do presijecanja putnog pravca Faočići – Brzača.

U MZ Orahovice došlo je do odrona na putu za selo Gusiće, u MZ Goražde II srušen je pješački mostić na Podhranjenskom potoku, kod kuće Borovaca i Kovača. U MZ Zupčići bujične vode su stvorile nanose zemlje na regionalnom putu Goražde – Čajniče.

– U toku noći, na pročišćavanju odvodnih kanala i putnih pravaca, angažirana je mehanizacija preduzeća Okac i JKP 6. mart, čije su ekipe i jutros na terenu – saopćeno je iz Operativnog centra FUCZ.