BiH

Dugoročna prognoza

Kiša, pljuskovi, grmljavina i snijeg još neko vrijeme, porast temperatura početkom maja

20/04/2021
Foto: Ilustracija

Tokom dana očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme, uz sunčane intervale i nestabilno, povremeno sa kišom ili pljuskovima, lokalno i sa grmljavinom, a na planinama provijavanje snijega

U BiH se danas očekuje promjenljivo oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz dnevnu temperaturu vazduha od šest do 14 stepeni Celzijusa.

Jutro će biti promjenljivo do umjereno oblačno, a u centralnim krajevima moguća je slaba kiša.

Tokom dana očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme, uz sunčane intervale i nestabilno, povremeno sa kišom ili pljuskovima, lokalno i sa grmljavinom, a na planinama provijavanje snijega.

Jutarnja temperatura vazduha biće od dva do osam stepeni, a na planinama od minus jedan stepen Celzijusa.

Duvaće slab vjetar, promjenljivog smjera.

Prognoza za naredne dane

U srijedu se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni lokalno su mogući i slabi pljuskovi. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19 stepeni.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili večernjim satima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najvša dnevna od 13 do 20 stepeni.

U petak se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u planinskim dijelovima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 4 do 10, na jugu do 15 stepeni.

Kišoviti april

Temperaturni režim do kraja mjeseca aprila ogledat će se u nižim vrijednostima u odnosu na uobičajene temperature za početak proljeća. Najhladnije se očekuje na prostoru centralne i jugozapadne Bosne sa jutarnjim temperaturama od 0 do 5, a dnevnim između 8 i 13°C.

U ostalim regijama Bosne jutarnje od 3 do 8 i dnevne od 10 do 15°C. Na prostoru Hercegovine tokom jutra očekivane vrijednosti temperatura su od 6 do 11, a dnevnih od 13 do 18°C.

Početkom narednog mjeseca prognozira se porast temperatura zraka, očekivane vrijednosti su u granicama uobičajenih. Jutarnje u Bosni od 7 do 12, u Hercegovini od 9 do 14, dnevne u Bosni do 20, u Hercegovini do 25°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.