BiH

Prognoza vremena

Kiša, snijeg i niske temperature još nekoliko dana, od četvrtka stabilizacija vremena

12/10/2021
Foto: FHMZ

Od četvrtka se prognozira se stabilizacija vremenskih prilika

Danas u Bosni oblačno, povremeno sa slabom kišom. Na planinama može padati i slab snijeg. U Hercegovini djelomično vedro.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

U Sarajevu oblačno. Povremeno može padati slaba kiša. Temperatura zraka između 5 i 9°C.

U utorak će u Bosni oblačno, povremeno sa slabom kišom. Na planinama će padati i slab snijeg. U Hercegovini djelimično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

U srijedu se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C.

Od četvrtka se prognozira se stabilizacija vremenskih prilika. Uz prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti, doći će i do blagog pada temeprature zraka. Više sunčanih intervala moguće je na krajnjem jugu zemlje.

Minimalne jutarnje temperature zraka tokom većeg dijela sedmice varirat će od 2 do 8 u Bosni, na jugu zemlje do 12°C. Najviše dnevne temperature između 7 i 12, u Hercegovini do 15 stepeni.

U periodu od 18. oktobra pa do 25. oktobra očekuje se promjenjivo vrijeme sa povremeno slabom kišom. Na jugu zemlje, promjenjivo oblačno i djelimično sunčano. Temperature zraka u blagom porastu.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 5 i 10 u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 11 i 16 u Bosni, na jugu Hercegovine do 18°C, stoji u dvosedmičnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.