Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

od ponoći

Gorivo u Hrvatskoj jako poskupjelo, ovo su nove cijene

MZhj3O5L_gorivo

Iako cijene goriva vrtoglavo rastu, hrvatski ministar ekonomije Tomislav Ćorić kaže da se ne razmišlja o snižavanju trošarina

Od ponoći je na benzinskim pumpama u Hrvatskoj gorivo jako poskupjelo, javlja Index. I ovoga puta najviše je poskupio dizel čiji je spremnik od 50 litara skuplji za čak 20 kuna (oko 5 KM). Spremnik od 50 litara benzina je 13 kuna skuplji (oko 3.5 KM) Prosječni spremnik autoplina je poskupio za 11.5 kuna (oko 3 KM).

U svijetu cijene plina, električne energije i goriva rastu već duže vrijeme. O snižavanju trošarina, koje zajedno s porezima opterećuju cijenu goriva oko 60 posto, u Vladi Hrvatske nemaju precizan odgovor.

Iako cijene goriva vrtoglavo rastu, hrvatski ministar ekonomije Tomislav Ćorić kaže da se ne razmišlja o snižavanju trošarina, javlja HRT.

– Cijena plina za kućanstva do 1.4 sljedeće godine će biti na ovoj razini, Hrvatska u ovom trenutku i po pitanju el energije i plina za kućanstva, uživa situaciju da je cijena nepromijenjena i bit će i sljedećih mjeseci za razliku od cijele Evrope, poručio je Ćorić.