kvalifikacije za sp

Imamo prvu evropsku selekciju koja je osigurala Mundijal, Hrvatska kiksala u Osijeku

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska – Slovačka
11.10.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine u Katru, skupina H, 8. kolo, Hrvatska - Slovacka. Ivan Perisic Photo: Igor Soban/PIXSELL

Prava drama viđena je u Osijeku gdje je Hrvatska dočekala Slovačku

Selekcije Njemačke prva je završila posao kada su Kvalifikacije za SP u Kataru u pitanju. Ubjedljivom pobjedom nad Sjevernom Makedonijom (4:0) Nijemci su dva kola prije kraja kvalifikacija stekli nedostižnu prednost na čelu tabele Grupe J.

Haverz (50.), Werner (70. i 73. minuta) i Musiala (83.) bili su strijelci za Elf.

Do kraja kvalifikacija bitku za drugu poziciju koja vodi u baraž vodit će Rumuni, Makedonci i Armeni, a teoretske šanse imaju i Islanđani.

Prava drama viđena je u Osijeku gdje je Hrvatska dočekala Slovačku. Dva puta su Slovaci vodili, no na kraju je Hrvatska uspjela izvući bod.

U 83. minutu Vlašić je zabio za vodstvo Hrvatske od 3:2, no nakon što je cijeli stadion proslavio pogodak, sudac ga je poništio zbog ofsajda. Golove za Hrvatsku postigli su Kramarić (25. minuta) i Modrić (71. minuta), dok su za Slovake pogađali Schranz (20. minuta) i Haraslin (45.).

U istoj grupi Rusija je stigla do velike pobjede u gostima protiv Slovenije. Slavili su Rusi s 2:1 i dva kola prije kraja pobjegli Hrvatima na dva boda razlike.

Hrvatska u narednom kolu igra protiv Malte, a Rusija protiv Kipra.

U posljednjem kolu Rusija stiže na Poljud.

U Grupi G Crna Gora je poražena od Norveške (0:2) i praktično ostala bez šansi da se domogne baraža, dok je Turska u 99. minutu golom Buraka Yilmaza stigla do pobjede na Latvijom (2:1) i ostala u igri za plasman na SP.

Yilmaz je u 99. minutu iznudio penal i sam ga pretvorio u pobjednički gol.

Norvežani su zadržali drugu poziciju, dok su Holanđani razbili Gibraltar (6:0) i ostali na čelu tabele.