Ostali sportovi

Legendarna bh. košarkašica

Mujanović: Djevojke treba da znaju da ne igraju za mene, ni za selektora, nego za BiH

11/10/2021
Screenshot N1

Niko nema potrebe da "trpi", jer sve djevojke znaju da im stojim na raspolaganju i da nema potrebe da se ustručavaju da iznesu svoj stav. Moj cilj je da im pomognem na njihovom košarkaškom putu, rekla je Mujanović

Razija Mujanović, tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije BiH, prokomentarisala je odluku mlade košarkašice Melise Brčaninović da ne nastupa za bh. selekciju dok je selektor Goran Lojo.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

– Sabotirati, stati na put, ne pružiti šansu, staviti u prvi plan nekoga ko ne zaslužuje ili nešto slično nikad ne bih uradila, niti podržala!

Zašto? Jer mene su 10 godina od okončanja aktivnog igranja tjerali od KSBiH i reprezentacije, i znam kako je to. Nikad ne bih dozvolila da se to radi našoj djeci!

Mogu govoriti samo o periodu od kada ja obnašam funkciju u KS BiH. Grb na dresu i sportski cilj su iznad svega. Igrale su i igraće one najbolje u tom momentu. Briga me za ime i prezime. Nastojimo dati svima šansu i stvoriti dobru atmosferu u i oko reprezentacije. Koliki smo uspjeli u tome govore naši rezultati. Ostvarili smo najveći uspjeh u historiji bh. košarke i pokazali svijetu ljepšu stranu Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST Brčaninović: Neću igrati za reprezentaciju dok je Lojo selektor

Niko nema potrebe da “trpi”, jer sve djevojke znaju da im stojim na raspolaganju i da nema potrebe da se ustručavaju da iznesu svoj stav. Moj cilj je da im pomognem na njihovom košarkaškom putu.

Djevojke treba da znaju da ne igraju za Raziju Mujanović, niti za selektora, nego za Bosnu i Hercegovinu i naš narod! Ja nemam pravo, a ni želju da nekoga ubjeđujem u to. Svako ima pravo izbora. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena onima koji žele da brane boje naše domovine, poručila je Mujanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.