Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Kiša, snijeg, sunce: Do kraja radne sedmice izmijenit će se tri godišnja doba

sadas

Meteorolozi najavljuju da će krajem dana padavine prestati, a tokom noći će uslijediti razvedravanje

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje kiša na sjeveru i jugu, a u centralnim krajevima i na planinama slab snijeg, uz značajan pad temperature.

Ujutro će biti oblačno u svim predjelima, sa slabom kišom na sjeveru zemlje. Tokom dana padavine će se proširiti i na ostale krajeve, pa će na sjeveru i jugu padati kiša, a u centralnim krajevima i višim predjelima moguć je slab snijeg.

Meteorolozi najavljuju da će krajem dana padavine prestati, a tokom noći će uslijediti razvedravanje.

Puhat će slab do umjeren vjetar, sjevernog smjera, na jugu Hercegovine umjerena do jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od dva do osam, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 15 stepeni.

Prognoza za naredne dane

Sutra se očekuje sunčano vrijeme. Jutro hladno sa mrazom. Po kotlinama centralne i istočne Bosne u jutarnjim satima i dio prijepodneva očekuje se magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 11 do 16, na jugu i sjeveru do 19 stupnjeva.

U četvrtak će biti pretežno sunčano vrijeme. Tokom dana uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istoče Bosne može biti magle ili niskih oblaka. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 16 do 22 stupnja.

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme bit će do petak. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveru do 25 stupnjeva.