BiH

Saopćenje za javnost

Klinika za očne bolesti KCUS demantovala Smajlovića: “Nema mobinga, ima odsustva s posla 318 dana”

20/11/2019

Rad uposlenice A.S. ne bismo okarakterisali kao uzoran, ali smo u proteklim godinama uvijek imali razumijevanja za nju zbog zdravstvenog stanja njenog malodobnog djeteta, tvrde iz KCUS-a

Kolegij Klinike za očne bolesti KCUS uputilo je demant zbog navoda koje je putem medija iznio Denis Smajlović, tvrdeći da je njegova supruga A.S., inače uposlenica Klinike za očne bolesti KCUS, izložena mobingu te da joj se prijeti otkazom. U saopćenju za javnost još se dodaje:

– Smatramo da Javnost treba biti upoznata s činjenicom da je supruga Denisa Smajlovića, uposlenica Očne klinike A.S., na bolovanju od 2. oktobra 2019.godine, koje još uvijek traje. Shodno tome nemoguće je da joj je bilo ko uputio opomene ili pokrenuo protiv nje Disciplinski postupak.

Rad uposlenice A.S. ne bismo okarakterisali kao uzoran, ali smo u proteklim godinama uvijek imali razumijevanja za nju zbog zdravstvenog stanja njenog malodobnog djeteta. Istini za pravo uposlenica A.S. je u toku 2017.godine 123 dana bila na bolovanju, a 2018.godine čak 195 dana, te je u danima kada je bila prisutna na poslu veoma često koristila skraćeno radno vrijeme. Usprkos tome, nikada nismo doveli u pitanje njen rad ni odsustvo, već smo je kolegijalno i ljudski razumijeli, a kolege i kolegice su bez pitanja i pogovora preuzimale njen dio posla.

Shodno tome, neistine koje iznosi njen muž Denis Smajlović, o navodnim prijetnjama otkazom i Disciplinskom postupku, teška su uvreda za sve uposlenike Klinike za očne bolesti KCUS. Obmanjivanje javnosti neistinama najoštrije osuđujemo, te zahtijevamo korektnost i istinu.

S toga bismo veoma cijenili da Denis Smajlovć konkretno navede ko je prijetio njegovoj supruzi, te da javno objavi dokument o pokretanju Disciplinskog postupka. U slučaju da to nije u mogućnosti, neka se javno izvini radi svih poštenih ljudi koji rade na našoj Klinici. U suprotnom će sve klevete morati dokazati pred nadležnim Sudom, shodno postojećem Zakonu.

Većina naših uposlenika bili su u prvim redovima odbrane BiH, te smo i danas opredijeljeni za zdravlje i dobrobit svih građana naše domovine. Nećemo dozvoliti da nas se zloupotrijebljava, na bilo koji način! Apelujemo na sve nadležne organe da nas zaštite od daljih uvreda i kleveta, kaže se saopćenju za javnost.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.