Sarajevo

Klizalište Rhinostop neće raditi predstojećeg vikenda

klizaliste_rhinostop

Klizalište se zatvara zbog najavljenog jakog vjetra južnog smjera sa olujnim udarima

U skladu sa upozorenjem koje je uputila Kantonalna uprava civilne zaštite, a prema ranije izdatom narandžastom upozorenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, predstojećeg vikenda (02. i 03. februar) Rinostop HOT klizalište u okviru Starogradske bajke, na Trgu oslobođenja-Alja Izetbegović neće raditi.

Klizalište se zatvara zbog najavljenog jakog vjetra južnog smjera sa olujnim udarima čija brzina će biti od 50-65 km/h, a lokalno i od 65-75 km/h, te preporuke Kantonalne uprave civilne zaštite da su preduzmu neophodne mjere zaštite.

Udruženje “Čuvari tradicije”, uz podršku Općine Stari Grad Sarajevo i Turističke zajednice na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović realizuje projekat Starogradska bajka u okviru kojeg je građanima dva mjeseca omogućeno potpuno besplatno klizanje na Rinostop HOT klizalištu, površine 200m2. Projekat završava 24. februara, a prema procjenama do sada je klizalište koristilo između 9.000 i 10.000 ljudi, svih uzrasta i iz svih dijelova BiH, pa i svijeta. Svakog vikenda na klizalištu se održavaju programi za najmlađe: druženje sa maskotama, škola klizanja, revijalna hokejaška utakmica itd. Novi početak rada Rinostop HOT klizališta bit će usklađen sa vremenskim prilikama.