Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fondacija "Rijeka dobrote"

Ključni inicijator projekta pokrenuo je sopstveno tehnološko rješenje i portal sa audio sadržajima

New Project – 2022-02-07T161735.780
FOTO: Fondacija Rijeka dobrote / Screenshot

Fondacija je obustavila sve aktivnosti i nije bilo nikakvih ni finansijskih ni poslovnih transakcija po osnovu tog „projekta“

Poštovani, koristimo priliku na reakciju na vaš tekst od 02.02.2022 pod nazivom „ZLOUPOTREBE JEDNOG OPTUŽENIKA – Kako je Sakib Pleh za lično bogaćenje iskoristio neriješen status institucije od državnog značaja“ gdje je u izrazito tendenciozan, nemalo neprofesionalan tekst i negativan kontekst stavljena i naša Fondacija „Rijeka dobrote“.

Fondacija je na osnovu potpisanog Ugovora od 08/2021 sa Bibliotekom dobila mogućnost da napravi online istureno odjeljenje i olakša pristup audio sadržaja korisnicima po osnovu prava iz “Sporazuma iz Marakeša”, čija implementacija treba osigurati poboljšanje dostupnosti znanja i literature u pristupačnom formatu.

Napominjemo da je taj ugovor sa „Bibliotekom za slijepa i slabovidna lica“ napravljen na osnovu razgovora i savjetovanja sa pomoćnikom direktora i na osnovu toga je isti pripremljen i dat na potpis direktoru Biblioteke.

Po uzoru na ugovore ostalih isturenih odjeljenja Biblioteke, i ovaj ugovor je podrazumijevao uspostavu odjeljenja Biblioteke, ovaj put na bazi naprednih tehnologija i web platforme, za potrebe korisnika.

To je ujedno bila prva aktivnost novoregistrovane Fondacije, koja je nastala kao porodična inicijativa za činjenje dobra, a ista je podrazumijevala da Fondacija od eventualno prikupljenih sredstava korisnika, donira za potrebe Biblioteke.

U dva navrata smo iz Biblioteke sa odobrenjem bibliotekarke i pomoćnika direktora, uz pisanu potvrdu transparentno preuzeli određeni broj knjiga koje je trebalo digitalizirati i postaviti na novoizgrađenu web platformu. Web platforma nažalost nije uspostavljena u okviru Fondacije jer je jedan od ključnih inicijatora ovog projekta uvidio mogućnost da se projekat realizira pod nekim drugim okriljem i pokrenuo je sopstveno tehnološko rješenje i portal sa audio sadržajima.

Prvobitni entuzijazam je tada splasnuo, i Fondacija je tog trenutka, zbog izostanka ljudskih a svakako i bez finansijskih resursa obezbjeđenih za ovaj projekat u nastanku, obustavila sve aktivnosti i nije bilo nikakvih ni finansijskih ni poslovnih transakcija po osnovu tog „projekta“.

Sa ovim vašim tekstom, naš entuzijazam se dalje gasi i žao nam je sto vaši novinari nisu pokazali profesionalnost u izvještavanju i kontaktirali lica koja navode u tekstu.

Svjedočimo da je ovaj dio vašeg teksta, koji se odnosi na odnos gospodina Pleha sa našom Fondacijom notorna laž osim u dijelu da je potpisan ugovor. “Sporazum iz Marakeša” je predivna i plemenita olakšica jer dovodi knjigu i znanje do svake osobe koja to treba, a vaši novinari svojim pristupom u ovom tekstu su dokazali da je pravo na znanje i liteteraturu nedodirivo, baš kao što je čovjekovo dostojanstvo nedodirivo. Da ne bude „Mediji te tuže, mediji ti sude“, očekujemo da ćete objaviti ovu reakciju!

Srdačno vas pozdravljamo i pozivamo vas da se upišete u Knjigu Dobra i da nam pomognete da ovakav plemenit projekat zaista i zaživi”, poručili su iz Fondacije „Rijeka dobrote“ s potpisom direktora Mesuda Ramića.