Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dom naroda PSBiH

Klub Bošnjaka traži od Vijeća ministara da hitno odobri 12,5 miliona KM za opće izbore

dom naroda fena

S obzirom na to da za ovu godinu nije usvojen budžet, iz Kluba Bošnjaka smatraju da Dom naroda PSBiH treba naložiti Vijeću ministara BiH da novac za održavanje izbora hitno obezbijedi kako bi zakon bio ispoštovan, te kako održavanje izbora ne bi bilo ugroženo

Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH podnio je zahtjev Domu naroda da se održi hitna sjednica ovog zakonodavnog tijela na kojoj bi se  naložilo Vijeću ministara BiH da u roku od 24 sata donese odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 12,5 miliona KM, neophodnih za održavanje općih izbora u BiH.

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ

Iz Kluba Bošnjaka su podsjetili da je Centralna izborna komisija BiH 4. maja ove godine raspisala održavanje općih izbora za 2. oktobar ove godine, te da je zakon propisao da se u roku od 15 dana od dana raspisivanja izbora osigura novac za njihovo održavanje.

S obzirom na to da za ovu godinu nije usvojen budžet, iz Kluba Bošnjaka smatraju da Dom naroda PSBiH treba naložiti Vijeću ministara BiH da novac za održavanje izbora hitno obezbijedi kako bi zakon bio ispoštovan, te kako održavanje izbora ne bi bilo ugroženo.