Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ko će iz Saveza za promjene doći na posebnu sjednicu NSRS?

savez za promjene

“Nećemo doći na posebnu sjednicu Narodne skupštine, jer nam nije obezbjeđeno ravnopravno učešće u raspravi”, poručili su Mladen Ivanić i Igor Crnadak, čelnici PDP-a partije koja je dio Saveza za promjene čiji predstavnici ispred RS-a popunjavaju vlast na državnom nivou.

“Mi nećemo biti tamo, očigledno nam je namijenjena uloga glinenih golubova, nekakav pokušaj odstrela, jedna opšta hajke da se napravi tamo i u tom nemamo namjeru učestvovati, a posebno nakon jučerašnjih izjava gospodina Dodika nema nikakvog razloga da budemo prisutni. Nije tačno da nam nije stalo do Republike Srpske i da nas to ne zanima, ne zanima nas gospodin Dodik i svi oni koji nas označavaju izdajnicim”, rekao je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

U SDS-u odluku o učešću na posbnoj sjednici NSRS još nisu donijeli. Čekaju odgovor kolegija, a ukoliko im bude obezbijeđen ravnopravan tretman, Aleksandra Pandurević kaže da njen, ali i dolazak Mladena Bosića, Odnjena Tadića, Mirka Šarovića i ostalih SDS-ovih predstavnika vlasti u Sarajevu, ne bi trebalo da bude upitan.

“Mislim da bi SNSD mogao zažaliti zbog te sjednice, kada vide kakav smo mi materijal spremili”, rekla je Aleksandra Pandurević poslanik u Parlamentu BiH.

NDP će odluku o učešću na posebnoj sjednici donijeti sutra, nakon sjednice Izvršnog odbora stranke.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS sa samo jednom tačkom dnevnog reda – ustavni položaj RS-a i zaštita njenih interesa u organima na nivou BiH, zakazana je za utorak.