Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lokalni izbori

Ko su novi načelnici u BiH

nacelnici

Prema utvrđenom rasporedu, kompletni preliminarni rezultati bit će ažurirani  na web stranici CIK-a BiH u narednom periodu

Predsjednik CIK BiH Centralne izborna komisija (CIK) Željko Bakalar  saopćio je u ponoć na pres-konferenciji preliminarne, nezvanične i nekompletne izborne rezultate dok će ostali biti objavljeni na web stranici CIK-a u narednom periodu.

Bakalar je među ostalim naveo da u Cazinu vodi Nermin Ogrešević (A-SDA) sa 67,91 posto glasova, a u Bihaću Šuhret Fazlić (Pomak) sa 45,85 posto glasova.

Nezavisni kandidat Fuad Kasumović za gradonačelnika Zenice u vodstvu je sa osvojenih  66,34 posto glasova, dok u Tešnju za načelnika općine vodi Suad Huskić (SDA) sa 60,57 posto glasova,.

U Livnu je u vodstvu Darko Čondrić (HDZ BiH) sa osvojenih 34,73 posto glasova, a u Čapljini Smiljan Vidić (HDZ BiH) sa osvojenih 63,05 posto glasova.

Stjepan Bošković (HDZ BiH) vodi sa 59,53 posto glasova kao kandidat za načelnika općine Stolac.

U Ilijašu blagu prednost ima Akif Fazlić iz SDA (51,25 posto) ispred Amara Dovadžije,  kandidata Četvorke (48,75 posto). Kandidat za načelnika općine Hadžići Hamdo Ejubović (SDA) u prednosti je u odnosu na druge kandidate sa osvojenih 54,12 posto glasova.

Kandidat za načelnika Ilidže Nermin Muzur (Četvorka) u vodstvu je sa osvojenih 64,06 posto glasova, a za načelnika općine Novi Grad Sarajevo Adnan Delić (Četvorka) sa osvojenih 46,37 posto glasova.

U Vogošći kandidat za načelnika Edin Smajić (SDA) ima  52,53 posto glasova, a a Ibro Berilo (SDA) sudeći po objavljenim preliminarnim podacima ostaje načelnik općine Trnovo (81,19 posto glasova).

Prema utvrđenom rasporedu, kompletni preliminarni rezultati bit će ažurirani  na web stranici CIK-a BiH u narednom periodu.

Mi vam donosimo interaktivnu mapu na kojoj možete vidjeti ko su novi načelnici u BiH.