Preliminarno u FBiH

Ko trenutno vodi u Tuzli, Zenici, Bihaću, Ilijašu, Vogošći, Velikoj Kladuši…

glasanje

U Ilijašu se vodi tijesna utrka između kandidata Četvorke (SDP, NiP, Naša stranka i NBL) Amara Dovadžije i kandidata SDA Akifa Fazlića. Obojica imaju oko 4.000 glasova

Kandidat SDP-a za načelnika Tuzle Jasmin Imamović sa skoro 6.000 glasova, govore preliminarni i nepotpuni podaci koji se objavljuju u press štabu SDA, dosta suvereno vodi ispred kandidata Socijaldemokrata Vahida Jusufovića koji ima nešto više od 3.500 glasova. Riječ o podacima objavljenim nešto iza 21 sati.

Aktuelni načelnik Zenice Fuad Kasumović gotovo je nedostižan u utrci za gradonačelnika ovog grada sa više od 17.000 glasova. Na drugom mjestu je kandidat SDA Nezir Pivić sa više od 6.000 glasova.

Samir Kamenjaković kandidat SDA za načelnika Živinica voda sa više od 5.000 glasova, dok u Gradačcu vodi kandidat SDP-a Edis Dervišagić sa više od 4.000 glasova. U Ilijašu se vodi tijesna utrka između kandidata Četvorke (SDP, NiP, Naša stranka i NBL) Amara Dovadžije i kandidata SDA Akifa Fazlića. Obojica imaju oko 4.000 glasova.

VEZANI SDA gubi u tri sarajevske općine, tijesna utrka u Novom Gradu

Tijesna utrka je i u Ključu gdje je kandidat SDP-a Nedžad Zukanović u blagom vodstvu sa više od 1.500 glasova.
Aktuelni gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić u vodstvu je sa blizu 3.000 glasova.

U Vogošći vodi kandidat SDA i akteulni načelnik Edin Smajić. Aktuelni načelnik Velike Kladuše Fikret Abdić tijesno je u vodstvu ispred nezavisnog kandidata Jasmina Hušića.