Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbori

Koalicija “Država”: Predstavljeni kandidati na predizbornom skupu u Travniku

koalicija-drzava

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić je poručio da 2. oktobra 2022. godine nisu izbori, već referendum o budućnosti Bosne i Hercegovine

Koalicija “Država” je u četvrtak na predizbornom skupu u Travniku predstavila kandidate Koalicije i kandidata za člana Predsjedništva BiH Mirsada Hadžikadića.

Sudionicima skupa su se obratili i Adis Arapović, kandidat za Parlament FBiH i predsjednik stranke Zeleni BiH i Senad Šepić, kandidat za Parlament BiH i predsjednik stranke Nezavisni blok.

Prisutnima su se obratili i kandidati za Skupštinu Srednjobosanskog kantona – Velimir Miličević i Asmir Karadža, a za Parlament FBiH – Elis Sujoldžić i Željko Bobić, te Dino Tica, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Adis Arapović je napomenuo da je ova koalicija prilika da Bosnu i Hercegovinu učinimo boljom državom.

– Naša je dužnost da tu priliku i vrijeme kojeg nemamo na pretek iskoristimo. Pitanje je da li će biti novih prilika – kazao je.

Senad Šepić je podsjetio da je ova koalicija napisala manifest, prva predstavila kandidata za člana Predsjedništva, napravila zajedničke liste i nakon svega ostala zajedno.

– To je dokaz iskrene namjere i sposobnosti da vlastite interese ostavimo po strani i uradimo šta je najbolje za zajednicu – naveo je Šepić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić je poručio da 2. oktobra 2022. godine nisu izbori, već referendum o budućnosti Bosne i Hercegovine.

– Ova politička opcija je drugačija od ostalih, ona je istinska alternativa i tzv. ‘nacionalistima’ i tzv. ‘građanima’. Ona nije interesna skupina, nego je definišu skup principa i ideologija – poručio je on.

Hadžikadić je, istovremeno, pozvao ljude da podrže promjenu koju istinski donosi i nudi, te da glasaju za sebe, svoju i budućnost svoje djece.

– Sada je vrijeme za drugačiju Bosnu i Hercegovinu – kazao je Hadžikadić, saopćeno je iz Koalicije Država.