Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

banja luka

Koalicija Pod lupom radi na tome da posmatranje izbora u BiH postane održivo

210924_pod_lupom

Obuka o strateškom planiranju i namicanju sredstava je četvrta u nizu koju pohađaju predstavnici organizacija civilnog društva, a prethodno su završeni treninzi iz oblasti javnog zagovaranja i institucionalne saradnje, odnosa sa medijima i javnostima, te izborna škola

U Banjoj Luci je održan trening namijenjen organizacijama civilnog društva koje su učestvovale u građanskom, nestranačkom posmatranju Lokalnih izbora 2020. godine s ciljem jačanja njihovih kapaciteta u oblasti strateškog planiranja i namicanja sredstava.

U narednom periodu, više od 80 organizacija civilnog društva širom BiH će proći trodnevnu obuku Koalicije Pod lupom u Konjicu i Mostaru. Obuka o strateškom planiranju i namicanju sredstava je četvrta u nizu koju pohađaju predstavnici organizacija civilnog društva, a prethodno su završeni treninzi iz oblasti javnog zagovaranja i institucionalne saradnje, odnosa sa medijima i javnostima, te izborna škola.

Sveobuhvatanim pristupom, koji uključuje i teoriju i praksu, organizacijama civilnog društva nastoji se pružiti set alata koji će ih pripremiti za građansko posmatranje Opštih izbora i svih izbora u budućnosti u njihovim lokalnim sredinama, ali i vještine koje će nastaviti koristiti u svom svakodnevnom radu u različitim oblastima, poručili su iz Koalicije „Pod lupom“.