Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

federalni zastupnik

Kod uhapšenog SDA-ovca Salke Zildžića pronađena iskaznica OSA-e

salko zildžić
FOTO: Pixsell

On je, nezvanično, kazao da je zaboravio da mu je oružje u automobilu

Kod federalnog zastupnika Salke Zildžića pripadnici Granične policije Srbije pronašli su pištolj i iskaznicu Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), saznaje Klix.ba.

Počasna iskaznica OSA-e baca potpuno novo svjetlo na ovaj slučaj i trenutno nije poznato otkud u njegovom posjedu takav dokument, ko mu ga je izdao i zašto s obzirom da se radi o političaru.

Zildžić je uhapšen pri ulasku u Srbiji na Graničnom prijelazu Bajina Bašta. On je trenutno u pritvorskoj jedinici u Užicu.

Kako je potvrđeno iz izvora u SDA, njega je policija lišila slobode prilikom pretresa automobila kojim je putovao, a u kojem se nalazilo vatreno oružje, odnosno pištolj.

Zildžić je za navedeni pištolj imao dozvolu, međutim, prema propisima ga nije mogao unijeti u susjednu Srbiju. On je, nezvanično, kazao da je zaboravio da mu je oružje u automobilu.

Ambasador BiH u Beogradu Aleksandar Vranješ jutros je kazao da Ambasada nema zvaničnu informaciju da je u Srbiji priveden federalni zastupnik Salko Zildžić (SDA) i da navedeni nije zatražio ni konzularnu pomoć ambasade.