Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"protiv svega"

Kojim je sve bolnicama Dodik danas uskratio pomoć

New Project (65)

U pitanju je oprema koja je osigurana u sklopu pomoći Japana u vrijeme pandemije u vidu granta od 100 miliona japanskih jena

Današnjim glasanjima na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uskratio je pomoć za nekoliko zdravstvenih ustanova u BiH, među njima i četiri bolnice u Republici Srpskoj.

UKC u Banjoj Luci i bolnice u Bosanskoj Gradišci i Trebinju trebale su dobiti tri mobilna aparata za ultrazvuk, a bolnica u Bijeljini ambulntna kola, javlja BNTV.

U pitanju je oprema koja je osigurana u sklopu pomoći Japana u vrijeme pandemije u vidu granta od 100 miliona japanskih jena.

To je dovedeno u pitanje, jer je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik glasao danas i protiv ove odluke, koja je trebala da bude verifikovana radi njene realizacije.

Ambulantna kola, pomoć vlade Japana, trebalo je da dobije i bolnica u Brčkom, kao i kantonalne bolnice u Livnu i Bihaću, dok su rengen aparate trebalo da dobiju bolnice u Goraždu i Orašju, a bolnica u Novoj Bili ultrazvuk.

Odluku o prihvatanju pomoći japanske vlade zdravstvenim ustanovama u BiH, odnosno Republici Srpskoj, Federaciji i distriktu Brčko Predsjedništvo je donijelo u februaru ove godine, a potpisnik te odluke je upravo Milorad Dodik, koji je tada bio predsjedavajući.