BiH

Predsjednik naše stranke

Kojović: Spremni smo za pregovore u Mostaru, ali uslov je Baralija za gradonačelnicu

14/01/2021

Kojović je istakao da je prvi uslov koji je crvena linija ispod koje nisu spremni ići Irma Baralija za gradonačelnicu Mostara

Djelomično sam zadovoljan, na granici nezadovoljstva, nismo ostvarili rezultat koji sam očekivao i želio da ostvarimo, rekao je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović govoreći o rezultatima te stranke na Lokalnim izborima u BiH.

“Kad vidimo brojeve, to nije ono što sam očekivao i očigledno nešto nismo uradili kako je trebalo i mislim da ova stranka može puno bolje”, kazao je za Dnevnik D FTV.

Govoreći o izborima u Mostaru Kojović je kazao da su upozoravali i prije izbora na neke neregularnosti.

“Prvi put se CIK ponaša kao jedan državni nezavisni organ i na jedan plastičan način nam je pokazana izborna manipulacija. Kao posmatrač tog procesa mislim da je bilo toliko zahtjeva za ponovnim brojanjem gasova da bi najracionalnije bilo da zapravo sačekamo još nekoliko dana i prebrojimo sve glasove ispočetka i da sve utvrdimo. Mislim da bi došlo do pomjeranja nekih glasova, pa i pozicija”, kazao je.

Kada je riječ BH Bloku koji čine Naša stranka i SDP BiH i uz podršku Prve mostarske partije Kojović je kazao da je sedam mandata fantastičan rezultat.

“Zahvaljujući BH Bloku i Prvoj mostarskoj partiji nijedan od ova dva bloka (Koalicija za Mostar i HDZ BiH) nema dovljan broj mandata za većinu. Čim se završi brojanje glasova u Mostaru počet će neka vrsta razgovora”, kazao je.

Kojović je istakao da je prvi uslov koji je crvena linija ispod koje nisu spremni ići Irma Baralija za gradonačelnicu Mostara.

“Mostaru treba gradončalnica koja voli cijeli Mostar i voli sve njegove stanovnike i zahvaljajući njoj su i održani izbori. Ovo je prijedlog koji ćemo mi zauzeti kao BH Blok i bit ćemo otvoreni za poziv ko god je spreman da razgovara”, dodao je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.