Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

psbih

Koliko su poreskog novca državni zvaničnici potrošili u VIP salonima na aerodromima?

Dokumenti-VIP-Zagreb-i-Brisel

Arnauta je zanimalo koji je ukupan iznos koji je u 2019. godini plaćen na ime korištenja VIP salona na aerodromima. Ministar Bevanda nije prisustvovao sjednici, a odgovor će Arnautu biti dostavljen u pismenoj formi

Gdje ide novac poreskih obveznika u BiH? To je pitanje koga postavljaju svi građani. Rijetko dobijemo one prave odgovore, a i kada dobijemo ništa se ne promijeni. Danas je zastupnik Naše stranke Damir Arnaut pitao ministra finansija i trezora BiH Vjekoslavu Bevandu o troškovima zvaničnika institucija BiH u VIP salonima na aerodromima.

Zaista ogromni iznosi, uzimajući u obzir da se za njih dobija pola sata do sat boravka u jednoj prostoriji umjesto drugoj dok čekaju avion, piše BHRT.

Prema računima i dopisima koje je predstavio Arnaut, a koji su nam dostupni možete vidjeti da je npr. Predsjedavajući doma naroda PSBiH Dragan Čović sa delegacijom koristio usluge VIP salona na zagrebačkom aerodromu i pri tome utrošeno cca. 790 EUR.

Također smo imali uvid i u troškove putovanja predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisa Zvizdića koji je sa delegacijom koristio VIP salon na aerodromu u Briselu. Tom prilikom budžetski korisnici u BiH platili su cca. 2100 EUR.

Arnauta je zanimalo koji je ukupan iznos koji je u 2019. godini plaćen na ime korištenja VIP salona na aerodromima. Ministar Bevanda nije prisustvovao sjednici, a odgovor će Arnautu biti dostavljen u pismenoj formi.

Inače poslanik Arnaut je uputio Prijedlog zakona o vanrednim mjerama štednje u institucijama BiH usljed pandemije COVID-19.