Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolinda Grbar-Kitarović posjetila Vitez i Novu Bilu

kolinda vitez nova bila

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović svoj treći dan posjeta Bosni i Hercegovini nastavila je u Vitezu gdje je jutros razgovarala sa poduzetnicima kantona središnja Bosna te političkim predstavnicima Hrvata u tom kantonu.

Nakon Viteza posjetila je Hrvatsku bolnicu Dr. Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj čiju izgradnju je financirila Republika Hrvatska sa 25 milijuna konvertibilnih maraka. U pratnji ravnatelja bolnice dr. Velimira Valjana, Kolinda Grabar-Kitarović obišla je dijelove bolnice u kojoj se nalazi suvremena oprema koju je bolnici donirala Vlada Republike Hrvatske.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), na zajedničkom sastanku sa predstavnicima bolnice predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je izjavila:

„Ponosna sam što je Republika Hrvatska izgradila ovu suvremenu bolnicu u Novoj Biloj. Republika Hrvatska će i dalje izravno ulagati u središnju Bosnu kroz socijalnu i zdravstvenu infrastrukturu ali i u druge krajeve Bosne i Hercegovine. Pred nama je vrijeme u kojem mi iz Hrvatske moramo pomoći Bosni i Hercegovini na putu ka Euroatlantskim integracijama, da konačno profunkcionira kao politička država u kojoj neće visoki predstavnik donositi ključne odluke”.

U pratnji predsjednice Grabar-Kitarović bio je i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Delvechio.