Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prve specifikacije Samsung Galaxy S7 telefona

samsung

Naredna Samsungova Android perjanica, prema navodima, nosi kodno ime “Lucky” ili “Project Lucky”, a telefon se trenutno testira i sa Snapdragon 820 i sa Exynos 8890 čipom. Samsung Galaxy S7 je tek u povoju, što znači da bi dosta toga moglo da se promijeni kada su karakteristike uređaja u pitanju, ali za sada imamo neki uvid u to šta bismo mogli očekivati od ovog smartphona.

Izvori sa kredibilitetom ukazuju da će postojati dvije verzije – model sa ekranom od 5.2 inča i model od 5.8 inča. Nedavno se na AnTuTu benchmarku pojavio prototip sa 2K ekranom, mada je moguće da ćemo vidjeti i model sa 4K displejom. Isto važi i za RAM, gdje je na testu bio model sa 4GB RAM-a, ali je moguće da će Samsung ubaciti i dva dodatna gigabajta, nakon nedavne najave 12Gb LPDDR4 tehnologije.

Pomenuti su već Snapdragon 820 i Exynos 8890 čipovi, a postoji mogućnost da će Qualcommov čip pokretati Galaxy S7 modele namijenjene Americi, dok će Samsungov procesor biti namijenjen azijskim i evropskim modelima. Na kraju, pominje se i 20MP kamera na poleđini, kao i superbrzo UFS 2.0 skladišno rješenje. Šta će se od ovih glasina ispostaviti kao tačno, saznaćemo naredne godine.