BiH

Sarajevo

Komanadat EUFOR-a u BiH u posjeti Direkciji za koordanciju policijskih tijela BiH

15/02/2021

izrazio uvjerenje da će se dosadašnja saradnja i komunikacija između EUFOR-a i Direkcije nastaviti i u budućnosti

Novoimenovani komandant Snaga Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR u BiH) general-majora Alexander Platzer posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje se sastao sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Rankom Vukovićem i Ivicom Bošnjakom.

Direktor Vilić je čestitao komandantu EUFOR-a na imenovanju i zaželio uspješan profesionalni angažman u BiH. Budući da je ovo njegova prva posjeta Direkciji, direktor Vilić je komandantu prezentovao nadležnosti Direkcije i njenu ulogu u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine. Istakao je i uspješno realizovane aktivnosti koje su obilježile protekli period. Vilić je naglasio da Direkcija kontinuirano unapređuje svoje kapacitete kako bi što adekvatnije i uspješnije odgovorili svim izazovima

General-major Platzer se zahvalio na dobrodošlici, te izrazio uvjerenje da će se dosadašnja saradnja i komunikacija između EUFOR-a i Direkcije nastaviti i u budućnosti. Istakao je da Direkcija ima punu podršku EUFOR-a u BiH, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.