Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komarica: Očekujem reakciju nadležnih za napad na crkvu u Banjoj Luci

Franjo Komarica

Biskup banjalučki Franjo Komarica očekuje da nadležne institucije sankcionišu osobu koju je jutros oštetila vrata na katoličkoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije u Mišinom Hanu kod Banje Luke.

Monsinjor Komarica je za Fenu istakao da ne želi da se čitav slučaj dramatizira, iako su vjernici uznemireni, ali očekuje reakciju nadležnih kako se ne bi dešavali napadi na vjerske objekte i katoličku zajednicu u Banjoj Luci.

– Očekujem da nadležne ustanove, tužiteljstvo i sud urade svoj dio posla – rekao je banjalučki biskup.

Komarica, koji je obišao župu u Mišinom Hanu, precizirao je da na svu sreću nije napadut župnik niti neko od vjernika i građana.

Šteta na vjerskom objektu je vidna, oštećena su vrata, koja će biti neophodno zamjeniti, a napadač je motornom pilom zarezao i jedno stablo u krugu župe u Mišinom Hanu.

Komarica kaže da je policija izašla na mjesto događaja i uhapsila izvršioca, za koga su rekli da je od ranije poznat organima unutrašnjih poslova i liječen je u psihijatrijskim ustanovama.

Banjalučka policija uhapsila je danas muškarca iz tog grada koji je oštetio vrata na katoličkoj crkvi Blažena djeva Marija u Mišinom Hanu kod Banje Luke, potvrdila je ranije Feni glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Potkozarje jutros oko 8.45 sati.

Markanović je rekla da je policija uhapsila Đ.M. (1974.) te pronašla i motornu pilu kojom je oštetio vrata katoličke crkve.

Nezvanično, uhapšen je Đuro Majstorović, a radi se o osobi koja je od ranije poznata policiji i više puta je liječena u psihijatrijskoj ustanovi.

Markanović je naglasila da Centar javne bezbjednosti Banja Luka oštro osuđuje napad na vjerske objekte i poziva građane da se uzdrže od svakog vida nasilničkog ponašanja.