Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaštitar u kafiću u Sarajevu pretukao gosta

lisice hapsenje

U subotu 6. februara 2 sata iza ponoći, Prva PU-PS Centar obaviještena je da su ispred ugostiteljskog objekta ” PUB Walter”, ulici Valtera Perića broj 16, općina Centar, fizički napadnuti H.M. i Š.A., saopćeno je iz MUP-a KS, prenosi novinska agencija Patria.

Policija je na mjestu događaja zatekla Š.A. sa vidnim povredama glave. On je prevezen na KUM UKCS gdje konstatovano da je zadobio teške tjelesne povrede, te je zadržan na Klinici neurohirurgije na liječenju.

U razgovoru sa H.M., koji je također zatečen na licu mjesta, policija je dobila informacije da su njih dvojicu napali pripadnici zaštitarske agencije koji su osiguravali navedeni objekat i zatečeni su u njemu.

Radi se o K.D, K.M., S.C. i K.N. Istražujući ovaj slučaj, jučer oko 10,10 sati policija je privela zaštitara K.M. rođenog 1990. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda.

On je uhapšen i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O svemu je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, stoji u saopćenju.