Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komarica: Stradanja u svijetu po istom rukopisu kao nekad kod nas

BiH

Franjo Komarica

Biskup banjalučki Franjo Komarica pozvao je na molitvu za one koji pate, koji su obespravljeni, te za prognanike ne samo iz Banje Luke, iz Bosne i Hercegovine već i mnogih drugih zemalja.

– Ne možemo danas mirno slaviti Božić kada imamo pred očima mnoga stradanja diljem svijeta. Pišu se isti rukopisi koji su pisali i kod nas – rekao je biskup Komarica.

Međutim, istakao je, Bog nije nestao sa zemlje i treba nas kako bi uspostavio pravedni mir, te da nas oslobodi od ropstva grijeha i smrti.

– To znači slaviti Božić – rekao je monsinjor Komarica u obraćanju vjernicima na svečanoj pontifikalnoj misi u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure, a u povod svetkovine rođenja Gospodnjeg – Božića.

Pozvao je vjernike katolike da budu na strani božije ljubavi, milosrđa i zauzimanja za čovjeka.

Ukazujući na značaj Božića za katoličke vjernike, podsjetio je na jednu od istina svete vjere da će Bog dobro vijekom nagraditi, a zlo vijekom kazniti.

Vjernicima je naglasio da trebaju promišnjati koliko su vjerodostojni kada slave taj najradosniji kršćanski blagdan.

– I šta on znači za sve nas ovdje u Banjoj Luci, našoj zemlji, na našoj planeti slaviti Božić – naveo je biskup banjalučki ističući da se svi trebamo upitati šta to radimo, pa i kada se slavi Božić.

Da li to radimo, dodao je, samo površno ili stvarno.

– Bog nam dolazi i u ovoj svetoj misi, sebe dariva nama u svojoj božanskoj istini o nama i o sebi te dariva sebe kao božansku hranu, prijeko potrebnu na našem putovanju kroz vrijeme prema vječnosti. I otvorimo mu svoja srca, misli i opredjeljenja kako bi nas on svojim dolaskom blagoslovio – naglasio je Komarica.

I u drugim katoličkim crkvama u RS-u danas su na Božić služene mise.