BiH

Za ministra sigurnosti

Komisija dala preporuku za imenovanje Selme Cikotića

15/07/2020

Smatra da BiH ne može sama riješiti to pitanje nego je potrebno uz saradnju svih zemalja, a posebno onih odakle migranti dolaze

Članovi Komisije za pripremu izbora Vijeća ministra Bosne i Hercegovine pri Parlamentarnoj skupštini BiH predložili su danas na sjednici Selmu Cikotića (Stranka demokratske akcije – SDA) za ministra sigurnosti BiH.

Za Cikotića su glasala četiri člana Komisije, tri člana su glasala protiv dok su dva bila suzdržana.

Tokom sjednice poslanici su pitali Cikotića o problematici koja se tiče migracija, a kandidat za ministra je kazao da je to globalni sigurnosni problem koji gleda kao humanitarno, ali i sigurnosno, ekonomsko, demografsko i kulturološko pitanje.

Smatra da BiH ne može sama riješiti to pitanje nego je potrebno uz saradnju svih zemalja, a posebno onih odakle migranti dolaze.

Član Komisije Predrag Kožul (HDZ) najavio je da neće podržati imenovanje Cikotića jer to neće doprinijeti relaksaciji odnosa budući da mu ta stranka zamjera protjerivanje Hrvata iz Bugojna.

Odgovorio mu je predsjedavajući Komisije Halid Genjac (SDA) koji je kazao da će upravo Cikotić svojim kompetencijama doprinijeti povjerenju unutar Vijeća ministara BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.