Sarajevo

Komisija jednoglasno usvojila Nacrt programa reformi za 2021.

komisija saradnja nato (1)

Nakon tehničkog opremanja dokumenta, nomotehničkih izmjena koje je potebno napraviti, bit će upućen na mišljenje nadležnim institucijama

Članovi Komisije Bosne i Hercegovine za saradnju s NATO-om su na sjednici u Sarajevu jednoglasno usvojili Nacrt programa reformi za 2021. godinu.

Kazao je to novinarima nakon sjednice predsjedavajući Komisije Josip Brkić, dodajući da su na taj način omogućili daljnju admonistrativnu proceduru tog dokumenta.

Naveo je da je dokument političko-pravni okvir koji definira suradnju BiH i Sjevernoatlanskog saveza.

Po njegovim riječima, nakon tehničkog opremanja dokumenta, nomotehničkih izmjena koje je potebno napraviti, bit će upućen na mišljenje nadležnim institucijama.

– Opremit ćemo ga svim potrebnim mišljenjma i uputiti Vijeću ministara BiH gdje ima jedna važna međufaza, a to su e-konsultacije, odnosno javne konsultacije gdje će zainteresirana i stručna javnost moći dati svoj stavi i mišljenje o programu reformi za 2021. godinu. Nakon toga će se Povjerenstvo ponovno susresti i onda nacrt, u formi prijedloga, nakon naše refleksije na sve te eventualne primjedbe i prijedloge koji mogu doći, uputiti Vijeću ministara BiH – kazao je Brkić.