Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kolektivna odluka

Kompletne organizacije PDA iz Srebrenika i Sapne se vratile u SDA

l_d76dba790836bfc60c77297cda7720e7

Tokom razgovora je istaknuto da je odluka o povratku ili pristupanju SDA-u donesena zbog “uvjerenja da jedino ojačana SDA može artikulirati volju bošnjačkog naroda, te štititi i zastupati interese države Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju stranke

U Centrali Stranke demokratske akcije održan je sastanak predsjednika Bakira Izetbegovića i generalnog sekretara Halida Genjca sa bivšim predstavnicima organizacija PDA u Srebreniku i Sapni koji su donijeli kolektivnu odluku o povratku u SDA.

Kako je saopćeno, sastanku su prisustvovali bivši predsjednici organizacija PDA u Srebreniku i Sapni, Jakub Suljkanović i Senad Alić, načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović, te dosadašnji vijećnici PDA u Gradskom vijeću Srebrenik i Općinskom vijeću Sapna.

Razgovarano je o budućem zajedničkom političkom djelovanju na lokalnom nivou, ali i na nivou Tuzlanskog kantona, entiteta FBiH i države Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora je istaknuto da je odluka o povratku ili pristupanju SDA-u donesena zbog “uvjerenja da jedino ojačana SDA može artikulirati volju bošnjačkog naroda, te štititi i zastupati interese države Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju stranke.