Komšić: Bijedić je kriminalac; Bijedić: Tužit ću ga, Komšić radi za SDA

BiH

komsic bijedic

Nakon što je Amra Haračić iz Lukavca, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, napustila je redove DF-a, obrazloživši svoju odluku time kako “nije naišla na razumijevanje unutar stranke”, oglasio se lider DF-a Željko Komšić.

Komšić je u svom odgovoru na istup zastupice Haračić i sada već bivše stranačke kolegice, kazao da zbog smrti Nike Bakovića nema ni volje ni želje da se raspravlja i uvjerava, te dodao i sljedeće:

– Samo ću vam poručiti, ako je vama, Jasminu Kadiću, Lejli (Didik-Sarajlić, op. a.) ili bilo kome drugom, lakše podnijeti kriminalca Enku Bijedića (Enver Bijedić, op. a.) i kriminalizirani SDP (čast pojedincima) nego profesora Begića (Zlatan, op. a.), onda neka vam dragi Bog pomogne, ako vjerujete u njega! A ako ne, nema vam pomoći svakako – napisao je Komšić u svojoj reakciji koju je dostavio svim članovima Predsjedništva stranke.

Oglasio se potom i prozvani Bijedić.

– Zbog ovoga što sam čuo, tužit ću Željka Komšića. Do sada nisam reagirao na bezbroj njegovih nebuloznih optužbi, smatrajući da je riječ o čovjeku čiji politički dignitet više nema nikakvu težinu i da mu je javna svađa i pljuvanje po ljudima iz drugih političkih stranaka jedini način da se biračima prikaže kao nekakav politički faktor. Kakav je on politički faktor, najbolje govori podatak da je u Skupštini TK ostao bez kompletnog poslaničkog kluba, da je u Federalnom parlamentu ostao, također, bez dvojice poslanika. Nisu ljudi otišli od njega na nagovor SDP-a ili neke druge političke partije, već što se ne slažu s onim šta on radi – kazao je Bijedić, dodavši da su Komšićeve uvrede koje mu je uputio danas „prešle sve granice ljudske i političke komunikacije“.

– Željko Komšić radi direktno u korist SDA te u dogovoru i prema nalogu određenih struktura SDA. Odavno je svima jasno da je Komšić projekt SDA koji iznutra treba uništiti ljevicu i zajednički građanski blok stranaka. Nažalost, između interesa države BiH, borbe za ravnopravnost svih građana BiH i odbrane multietničke BiH, Željko Komšić je izabrao SDA i odbranu njihove propale politike – stoji, između ostalog, u izjavi koju je danas javnosti poslao Enver Bijedić.