Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Komšić: Borba građana BiH bila je manifestacija civilizacijskih vrijednosti

zeljko-komsic

Komšić je naveo da borba građana Bosne i Hercegovine nije bila samo izraz državotvorne svijesti nego i manifestacija civilizacijskih vrijednosti

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je svim građanima Bosne i Hercegovine u Bosni i Hercegovini i u svijetu čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Istakao je da su prije tačno 75 godina građani i narodi Bosne i Hercegovine u uvjetima rata i okupacije, prevođeni antifašističkim pokretom uspjeli obnoviti hiljadugodišnju državnost Bosne i Hercegovine, čime je stvoren okvir za opstojnost naše države, kao i pretpostavka za njenu nezavisnost i suverenost.

Komšić je naveo da borba građana Bosne i Hercegovine nije bila samo izraz državotvorne svijesti nego i manifestacija civilizacijskih vrijednosti na kojima uostalom danas počivaju moderne demokratske zemlje.

“Prisjećajući se principa ZAVNOBiH-a, u obavezi smo da obnovimo državotvornu svijest, osjećaj privrženosti i odgovornosti prema državi Bosni i Hercegovini, kako bi naša država i njene institucije što odlučnijim koracima krenule ka punopravnom članstvu u NATO-u i Evropskoj uniji, ali i svijest o potrebi mira, saradnje, stabilnosti, socijalne pravde i jednakih šansi za sve naše građane. U nadi i vjeri da ćemo svi zajedno, uzimajući za uzor generaciju koja se suprotstavila svakoj vrsti nepravde i ne dijeleći se po bilo kojoj identitetskoj osnovi, graditi bolje i pravednije društvo, jaču i prosperitetniju državu, čestitam građanima Bosne i Hercegovine 25. novembar, Dan državnosti”, rekao je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.