Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Intervju za Dane

Komšić: Ekonomska saradnja sa Rusijom, a politička sa zapadom

Zeljko Komsic

Komentarišući predsjedničku viziju napretka, u kojoj je naveo da je spoljna politika BiH NATO i EU, a da u ekonomskom segmentu treba napraviti posebno tijelo za saradnju sa zemljama koje nisu članice EU

Novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je u intervjuu za „Dane“ da nema ništa protiv toga da BiH iskoristiti sve veze koje može sa Rusijom, i da poveća robnu razmjenu odnosno da ekonomsku saradnju razvije do višeg nivoa.

Na kraju krajeve, rekao je Komšić, i potrebe Rusije su velike.

„Koliko nama treba njihovog plina, njima, naprimjer, treba hrane. I ja nisam protiv toga da se to radi. Ali, kada se govori o orijentaciji zemlje, onda nema dileme. Ova zemlja, po mom mišljenju, treba da ide prvo u NATO, pa u EU“, rekao je Komšić, prenosi Patria.

Komentarišući predsjedničku viziju napretka, u kojoj je naveo da je spoljna politika BiH NATO i EU, a da u ekonomskom segmentu treba napraviti posebno tijelo za saradnju sa zemljama koje nisu članice EU; Rusijom, Kinom pa i Turskom, Komšić je rekao da je to logika i da je to pragmatično.

„Zašto sjeći te veze zarad ovog strateškog političkog opredjeljenja. Ni zemlje EU, ni NATO ih ne sijeku, i one koriste svaku priliku da ih razvijaju, unaprijede, da, na kraju krajeva, zarade“, rekao je Komšić.