Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedništvo bih

Komšić i Džaferović se oglasili nakon što je Rusija napala Ukrajinu

komsic dzaferovic
05.05.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Clanovi Predsjednistva BiH primili su ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevluta Cavusoglua. (L-D) Milorad Dodik, Zeljko Komsic, Sefik Dzaferovic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Komšić je putem društvenih mreža saopštio da je u 6 sati razgovarao sa ukrajinskim otpravnikom poslova koji ga je zvanično obavijestio da je počeo napad na Ukrajinu i da Ukrajina traži podršku BiH i ubuduće

Predsedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je jutros s ukrajinskim otpravnikom poslova koji ga je obavijestio da je počeo napad Rusije na Ukrajinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Komšić je putem društvenih mreža saopštio da je u 6 sati razgovarao sa ukrajinskim otpravnikom poslova koji ga je zvanično obavijestio da je počeo napad na Ukrajinu i da Ukrajina traži podršku BiH i ubuduće.

“Država Bosna i Hercegovina se pridružila izjavi zemalja članica Evropske unije o situaciji u Ukrajini. U skladu sa svojim mogućnostima nastaviti ćemo da pružamo podršku Ukrajini”, poručio je Komšić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović najoštrije je osudio invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu.

“Najoštrije osuđujem ničim izazvanu invaziju Ruske Federacije na Ukrajinu, pridružujući se reakcijama civiliziranog svijeta na ovaj mračni i uznemirujući dan. Sa mislima i molitvama sam sa ljudima u gradovima širom Ukrajine koji se nalaze pod brutalnim napadima ruskih vojnih snaga”, poručio je Džaferović.

Nakon što je predsjednik Rusije Vladimir Putin saopćio da su započeli specijalnu vojnu operaciju u Donbasu na istoku Ukrajine, počele su odjekivati eksplozije u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu i drugim mjestima.

Eksplozije, pored Kijeva, odjekuju u Harkovu, Kramatorsku, Mariupolu, Mykolaivu i Odesi.