Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ofanziva iz bjelorusije i s krima

Ukrajinske vlasti objavile s kojih strana su u toku ruski napadi

Državna granična služba Ukrajine saopštila je da je ruska agresija započela danas oko 5 sati po lokalnom vremenu s okupirane teritorije

Ukrajina je u četvrtak saopštila da je Rusija započela napade na Ukrajinu iz susjedne Bjelorusije i okupiranog poluostrva Krim, javlja Anadolu Agency (AA).

Državna granična služba Ukrajine saopštila je da je ruska agresija započela danas oko 5 sati po lokalnom vremenu s okupirane teritorije.

“Trenutno se bilježi kretanje vojne opreme s poluostrva preko administrativne granice”, navodi se u saopštenju.

Rusija je 2014. godine preuzela ukrajinsko poluostrvo Krim, što je potez koji su Evropska unija, Generalna skupština Ujedinjenih nacija i Turkiye nazvali nezakonitim.

“U oblastima Lugansk, Sumy, Kharkiv, Chernihiv i Zhytomyr, duž istočnih i sjevernih granica Ukrajine, došlo je do napada na granične jedinice, granične patrole i kontrolne punktove uz upotrebu artiljerije, teške opreme i malokalibarskog oružja”, dodaje se u saopštenju.

Rano jutros, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski proglasio je stanje vanredne uprave u zemlji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopštio je da je naredio specijalnu vojnu operaciju u regionu Donbasa nakon višenedjeljnog grupisanja trupa na ukrajinskim granicama.