BiH

Član Predsjedništva BiH

Komšić: Nevjerovatno je da Dodik raportira običnom ministru iz druge države

12/06/2019

Dok je bio predsjednik manjeg bh. entiteta donekle se mogla shvatiti ovakva praksa da bespogovorno sluša predstavnike srbijanske vlasti, ali je vrijeme da nauči da je sada dio kolektivnog šefa države

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je ponižavajućim današnji raport predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika srbijanskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

– Nevjerovatno je da predsjedavajući Predsjedništva BiH raprotrira običnom ministru odbrane druge države koji ga je danas verbalno potapšao i pohvalio za blokiranje i odbijanje rješenja migrantske krize u Bosni i Hercegovini. Kao član Predsjedništva ograđujem se od ovog servilnog i nedostojnog čina. Dok je bio predsjednik manjeg bh. entiteta donekle se mogla shvatiti ovakva praksa da bespogovorno sluša predstavnike srbijanske vlasti, ali je vrijeme da nauči da je sada dio kolektivnog šefa države. Očito je da ćemo o sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata iz Srbije morati detaljnije razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem – kazao je Komšić, prenose Vijesti.ba.

– Umjesto da sprečava ilegalni prelaz migranata u Bosnu i Hercegovinu srbijanski ministar odbrane daje sebi za pravo da komentira odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o upotrebi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Da Vučićev ministar i doista radi svoj posao i sprečava ilegalni prelazak migranata iz Srbije u BiH uopće ne bi bilo potrebe da se razmatra angažman Oružanih snaga BiH na granici sa Srbijom, niti bi ikada kolegi Dodiku palo na pamet da prvi predlaži nešto poput toga – smatra član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.