Predsjedavajući Predsjedništva BiH

Komšić o uslovu Dodika i SNSD-a: Očito je da ne znaju kuda gone

komsic-dodik3332

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da će “srpska strana narednih dana, najvjerovatnije, usloviti formiranje vlasti na nivou države time da strane sudije odu iz Ustavnog suda BiH”

Svi oni kojima je „izvorni Dayton“ u mislima trebaju znati da je tada bilo predviđeno postojanje i OHR-a i stranih sudaca u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, podsjetio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Naime, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da će “srpska strana narednih dana, najvjerovatnije, usloviti formiranje vlasti na nivou države time da strane sudije odu iz Ustavnog suda BiH”.

– Kada se pozivaju na „izvorni Dayton“ onda bi trebali znati da to isključivo podrazumijeva postojanje OHR sa svim njegovim ovlastima i troje stranih sudija u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, dok sa druge strane ti isti, osporavaju i OHR i strane sudije u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, gdje se može vidjeti da oni ne znaju šta govore niti šta žele. Dakle, očito je da ne znaju kuda gone jer počeli su da osporavaju i vlastitu politiku – zaključio je Komšić u izjavi za Fenu.