BiH

Član Predsjedništva BiH

Komšić oštro osudio napad i uputio saučešće premijerki Novog Zelanda

15/03/2019

Ekstremne ideologije i kukavička djela zaslužuju svaku osudu, i mi u Bosni i Hercegovini daćemo potpuni doprinos u borbi protiv terorizma, poručio Komšić

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine oštro je osudio napad na vjernike tokom molitve u džamijama na Novom Zelandu, te uputio telegram saučešća Jacindi Ardern, premijerki Novog Zelanda i porodicama žrtava, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Vama, porodicama žrtava i građanima Novog Zelanda, upućujem iskreno saučešće povodom terorističkog napada koji se dogodio u gradu Christchurch. Najoštrije osuđujem krajnje brutalan čin, čiji će učesnici i organizatori, nadam se, ubrzo biti privedeni i najoštrije kažnjeni. Ekstremne ideologije i kukavička djela zaslužuju svaku osudu, i mi u Bosni i Hercegovini daćemo potpuni doprinos u borbi protiv terorizma. Porodicama nevinih žrtava želim da nađu mir i snagu u ovim teškim trenucima, a svim povrijeđenim u napadu želim brz i uspješan oporavak“, kazao je Komšić, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Novozelandska policija potvrdila je da je u današnja dva oružana napada na džamije u Christchurchu ubijeno 49 ljudi, a više od 20 ih je povrijeđeno. Policija je ubrzo nakon napada objavila da su uhapšene četiri osobe, a da je jedna od njih identifikovana kao državljanin Australije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.