BiH

Član Predsjedništva BiH

Komšić razgovarao sa Schmidtom: Prioriteti z Mišljenja EK trebaju biti agenda OHR-a

04/03/2021

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona BiH, član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je stav o potpunoj prihvatljivosti onakvih građanskih izbornih principa za Bosnu i Hercegovinu kakvi vrijede u njemačkom i hrvatskom izbornom zakonodavstvu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić razgovarao je sa njemačkim političarem Christianom Schmidtom. Tokom dužeg telefonskog razgovara Komšić je istakao da je za uspješno funkcioniranje Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini od presudne važnosti nužnost podrške Washingtona, Londona i Brisela.

Član Predsjedništva BiH naveo je da bi ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o kandidatskom statusu za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji trebala biti agenda OHR-a u Bosni i Hercegovini.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona BiH, član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je stav o potpunoj prihvatljivosti onakvih građanskih izbornih principa za Bosnu i Hercegovinu kakvi vrijede u njemačkom i hrvatskom izbornom zakonodavstvu, saopćeno je iz Komšićevog ureda.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.