BiH

Sarajevo

Konaković i Field razgovarali o realizaciji projekata i novim zakonima

07/10/2019

Britanska ambasada je od samog početka pružala podršku projektima Vlade i Skupštine KS i osigurala značajnu kadrovsku i finansijsku podršku

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matthewom Fieldom o radu Vlade i Skupštine Kantona te realizaciji brojnih projekata kojima Ambasada UK u BiH daje posebnu podršku i finansijsku potporu.

Ističući da je ambasador Field posebno prepoznalo ciljeve i mjere trenutne izvršne i zakonodavne vlasti u KS, Konaković je goste detaljnije informirao o aktuelnim infrastrukturnim projektima te novim zakonskim okvirima koji su omogućili transparentniji rad cijelog javnog sektora i sužavanje prostora za malverzacije i korupciju, saopćeno je iz Pres službe Kantona Sarajevo.

– Osjećamo da imamo podršku građana, da oni prepoznaju i podržavaju promjene. Kanton Sarajevo stvara novi model političkog djelovanja za koji već dobijamo podršku i iz drugih dijelova BiH. To nas posebno ohrabruje, jer svjedočimo koliko ljudi zaista žele promjene – poručio je Konaković.

Britanska ambasada je od samog početka pružala podršku projektima Vlade i Skupštine KS i osigurala značajnu kadrovsku i finansijsku podršku. Među njima su posebno važni projekti vodosnabdijevanja, saobraćajne infrastrukture, javnog prevoza, smanjenja zagađenja i zaštite okoliša, kao i brojne druge kreativne ideje i akcije koji olakšavaju i unapređuju život stanovnika Sarajeva.

Kako su gosti naglasili, ta podrška će biti nastavljena i intenzivirana posebno u najavljenim procesima reorganizacije javnih komunalnih sistema uz optimalno upravljanje ljudskim resursima čemu će se posvetiti posebna pažnja, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.