narod i pravda

Konaković o diplomi: Loš politički spin režima koji je na koljenima

632b6976-0df8-4a10-a0cc-3d160a0a0a78-elmedin-konakovic-na-tvsa-preview (1)

U jučerašnjoj Dijaloškoj emisiji na TVSA, u okviru izbornog programa ove televizije, gostovao je lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Emisija je krenula od aktuelnih pitanja, a prvo među njima bilo je o diplomi…

– Ja sam veliki zagovornik, čak i inicijator provjera diploma, zagovornici smo transparentnosti i uvida u naše imovinske kartone, to je ono što kao javne ličnosti, pogovotovo kao političari, radimo, ljudi nas po tome prepoznaju… Ovo je treći put da se provjerava moja diploma, ovog puta je taj inspekcijski nadzor trajao 11 punih dana. Nikada nisam ni pitao šta rade, zašto rade, ni opstruirao, niti bilo koga zvao. I naravno, sa zadovljstvom sam čekao da se utvrdi još jednom utvrdi regularnost mog studija na Univerzitetu u Sarajevu, što je vrlo važna okolnost. Nakon što je ta smiješna družina pokazala neka svoja tumačenja tog inspekcijskog nadzora, vrlo brzo su se oglasile institucije…, rekao je na početku svog odgovora Konaković.

Naveo i da je to “jedan loš politički spin režima koji je na koljenima i režima koji se više nikada neće vratiti na vlast”.

– Ja njih razumijem, ali ne dozvoljavam da se takve stvari u javnom prostoru lažu, uživam u demaskiranju i raskrinkavanju tih podlih namjera – poručio je Konaković.

A o čemu je sve govorio na ovu temu, te o, kako je sam naveo u svom FB postu, “napadima režima, rezultatima rada NiP-a, planovima, pobjedi koja, ako Bog da, dolazi i još nekim temama…, gledajte u priloženom videu.