BiH

Novogodišnji press

Konaković: Od danas se spremamo za lokalne izbore

27/12/2018

Cijeni da vrijedi politička borba koja je počela osnivanjem stranke u martu ove godine, kada su članovi pokazali građanima da se žele suprotstaviti aktuelnom stanju u zemlji

Predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković danas je na novogodišnjoj pres-konferenciji poručio da najveća žal ostaje što stranka nije uspjela dobiti državnog zastupnika, pored četiri ministra u Skupštini Kantona Sarajevo i dva zastupnika u Federalnom parlamentu.

– Opredijelili smo se za koncept oko principa i mjera. Naša obaveza bila je moralna obnova političke scene. Najavljujemo jačanje stranke u svim kantonima i u Republici Srpskoj. Od danas se spremamo za lokalne izbore – poručio je Konaković.

Cijeni da vrijedi politička borba koja je počela osnivanjem stranke u martu ove godine, kada su članovi pokazali građanima da se žele suprotstaviti aktuelnom stanju u zemlji.

– Do oktobarskih izbora najkraći period za stranku je da ostvari ovakav rezultat, koji pokazuje da smo druga stranka u kantonu – istakao je Konaković.

Dodao je da do presude CIK-a BiH ne treba raditi na formiranju Doma naroda Parlamenta FBiH.

Na pres-konferenciji ministri u Vladi Kantona Sarajevo ukazali su na svoje prioritete u budućem djelovanju.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica ističe “u policiji moramo vratiti struku, a trenutno što možemo uraditi je da postojećem policijskom kadru ponudimo edukacije to jest stručna osposobljavanja”.

U pogledu visokog obrazovanja ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Zineta Bogunić kao budući izazov vidi što od naredne godine Univerzitet u Sarajevu prelazi na trezorsko poslovanje.

Potrebnim smatra da se naprave dobre analize na osnovu kojih jedino može doći do promjena u obrazovanju.

Ministar finansija Amel Kovačević kaže da se u Kantonu Sarajevo moraju kreirati olakšanja za poslovne ljude, te poboljšati uvjeti prije svega u turizmu.

– U cilju promjene stanja bit će moji prioriteti, koji će se, između ostalog, zasnivati na borbi protiv sistemske korupcije i raspodjeli javnih sredstava – rekao je ministar privrede Haris Bašić.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.