Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik NIP-a

Konaković: Pandemija je pokazala koliko je loše stanje u privredi

konakovic nip (1)

Osvrnuo se i na protekle Lokalne izbore ističući da je NiP ostvario zavidne rezultate te da su postali četvrta stranka u FBiH

Predsjednik Naroda i Pravde (NiP) Elmedin Konaković smatra da politički lideri u Bosni i Hercegovini vode sve procese ka konačnoj podjeli BiH te je poručio da nikada neće pristati na podjelu BiH.

Konaković je danas na pres-konferenciji organiziranoj u Sarajevu povodom tri godine postojanja te stranke najavio i održavanje kongresa te stranke sredinom godine ili onda kada epidemiološke mjere to budu dozvoljavale.

Govoreći o mogućoj kandidaturi Ivane Marić za dogradonačelnicu Grada Sarajeva ispred Naše stranke, Konaković je kazao da ona još nije zvanična kandidatkinja te da će razgovarati s koalicionim partnerima ako to bude slučaj.

Njene izjave o Bošnjacima i Haškom tribunalu, Konaković je nazvao nesmotrenim koje su pokazatelj njenih analitičkih kapaciteta.

– Nalazimo se u vremenu teške pandemije i kritičnom periodu za našu vrlo krhku privredu. Pandemija je pokazala koliko je loše stanje u privredi – istakao je Konaković.

Osvrnuo se i na protekle Lokalne izbore ističući da je NiP ostvario zavidne rezultate te da su postali četvrta stranka u FBiH.

– Postali smo stranka s najvećim brojem zastupnika u KS. Dokazali smo da su nam koalicije zasnovane isključivo na programima i da kadrove biramo samo po kvalitetama – istkao je.

Konaković je kazao da će se u narednom periodu posebno fokusirati na entitet Republika Srpska, te najavio organiziranje fondacije unutar NiP-a koja će se baviti povraničkom politikom u RS-u.

– Nismo reagirali na mnoštvo napada, naše svađe ne doprinose stabilizaciji odnosa – kazao je Konaković te pozvao sve da se bave rješenjem problema u zdravstvenom sistemu i ekonomiji.