Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dopredsjedavajući Skupštine KS

Konaković: Sakrio sam pečat

press(4)

On je potvrdio da je “nestali pečat” u Skupštini ali da ga ne mogu dati onima koji se “lažno predstavljaju”

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić i članovi Kolegija SKS održali su konferenciju za medije, a nakon sjednice Kolegija Skupštine KS.

Kako je kazala, razgovorano je o “spornoj odluci o imenovanju” Mirze Čelika za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo.

“Donijeli smo odluku da je ugrožen vitalni nacionalni interes Hrvata. Meni nije drago što je došlo do ove situacije da moramo potegnuti vitalni nacionalni interes”, kazala je Kristić dodavši da ne želi živjeti u “ovakvom Sarajevu gdje se ugrožava vitalni nacionalni interes Hrvata”. Ona je kazala da je Čelik jutro u 10 sati nasilno pokušao ući u kancelariju predsjedavajuće Skupštine KS.

Elmedin Konaković, dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, kazao je danas na pres-konferenciji da je “sramota da je Kanton Sarajevo doživio ovakav brutalan napad i poslao poruku da tamo gdje žive povratnici, tamo gdje je većina dominanatna, možemo silom sve.”

“Sramota je da je Sarajevo doživjelo ovakvu brutalnost – isključivo vođenu operaciju iz Kliničkog centra od profesorice Izetbegović”, rekao je Konaković.

On je potvrdio da je “nestali pečat” u Skupštini ali da ga ne mogu dati onima koji se “lažno predstavljaju”.

”Sakrio sam pečat od bande koj je pokušala upotrijebiti ono što im ne pripada”, dodao je Konaković.

U srijedu 8. januara trebala bi biti održana sjednica Skupštine KS koja je upitna zbog nedostatka većine i četvorke (NiP, Naša stranka, SDP BiH i NBL) i nove koalicije SDA, SBB i DF.