Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konkurs za kurs za rad s mladima i razvoj zajednice

cem travnik

Centar za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika u saradnji sa švedskim Univerzitetom Jönköping raspisao je konkurs za upis osme generacije studenata A-nivoa univerzitetskog kursa “Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici”.

Univerzitetski kurs je osmišljen kao program obuke osoba koje rade ili bi željele raditi s djecom i mladima kroz obrazovni sistem, sportska udruženja i udruženja građana, da kroz vrijeme provedeno na kursu, steknu znanja i vještine potrebne za individualni i grupni rad s mladima na ličnom i socijalnom razvoju, samopouzdanju, razvijanju vrijednosti i stavova, te komunikaciji, radu na konfliktima i aktivnom učešću u izgradnji i razvoju zajednice.

Univerzitetski kurs će se održavati od marta do decembra 2016. godine. Svaki blok obrađivat će određenu temu i trajat će pet dana. Predavanja počinju 3. marta 2016. godine, a održavat će se u Travniku.

Univerzitetski kurs mogu pohađati državljani BiH, koji imaju završenu srednju školu, starosti od 18 do 40 godina, a koji žele da se profesionalno usavrše u radu sa mladima i razvoju zajednice.

Centar za edukaciju mladih je osigurao 20 stipendija za najbolje kandidate.