BiH

Ministarstvo pravde BiH

Konkurs za prijem radnika u novi državni zatvor

14/12/2019

Konkursom se, između ostalog, traže zavodski službenici, tehnički sekretar, pomoćnik načelnika službe za osuđena lica, vođe smjena u zatvoru, medicinski tehničari, kaboratni, IT administratori, električari, kuhari

Ministarstvo pravde u Vijeću ministara raspisalo je konkurs za prijem 100 radnika na određeno i 113 zaposlenih na neodređeno vrijeme u novi državni zatvor u Istočnom Sarajevu.

Konkurs je raspisan nakon što je Vijeće ministara nedavno dalo saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Konkursom se, između ostalog, traže zavodski službenici, tehnički sekretar, pomoćnik načelnika službe za osuđena lica, vođe smjena u zatvoru, medicinski tehničari, kaboratni, IT administratori, električari, kuhari, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

U ovom zatvoru biće smještena lica osuđena za različita krivična djela – ratne zločine, organizovani kriminal, zloupotrebu položaja i ovlaštenja, trgovinu drogom, a prve zatvorenike trebao bi primiti naredne godine.

Objekat je izgrađen 2017. godine i koštao je blizu 40 miliona eura, od čega je 11 miliona donatorskih sredstava, a ostalo su kreditna i sredstva iz budžeta zajedničkih institucija BiH.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.