Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konstantin Savić ponovo intrigira, sada ima novu ideju

BiH

savic konstantin

Konstantin Savić, koji je na prošlogodišnjim izborima u BiH bio nezavisni kandidat za načelnika Teslića i zbog svojih izjava stekao popularnost na društvenim mrežama, ne prestaje da intrigira javnost.

Iako nije pobijedio u trci za načelnika svoje opštine to ga nije pokolebalo. Odlučio je da se bori za prvo mjesto u Republici Srpskoj i da bude predsjednik. Mada, po svemu sudeći, Konstantin nikako da donese čvrstu – jedinstvenu odluku. Od ideje da bude načelnik, da se kandiduje da člana Predsjedništva BiH, te da napusti BiH sada mu je sinulo da se bori za predsjedničku stolicu, piše Blic.

Naime, nakon što je na lokalnim izborima osvojio je samo 507 ili 3,01 odsto glasova, nedavno je izjavio kako bi već sutra napustio BiH, ali da za to nema mogućnosti. Govorio da mu je životna želja da živi u Berlinu, Parizu ili u Velikoj Britaniji.

– Volio bih tamo biti profesor i zato izučavam tržište kapitala. To mi je želja i voleo bih se odseliti tamo. Nisam u mogućnosti napustiti BiH, ali bih odmah otišao da mogu – govorio je Savić. Ipak, s obzirom kako sada stvari stoje Konstantin bi se na sljedećim izborima mogao kandidovati za predsjednika Republike Srpske.

Prije toga je govorio da će učestvovati u trci za člana Predsjedništva BiH, mada ni tada nije krio da mu je to samo jedna od opcija. I tada je najavljivao da nije isključena ni mogućnost da se kandiduje za predsjednika Republike Srpske. Ta odluka, čini se, za Konstantina Savića je ipak najispravnija. Sebe vidi kao kompetentnu odobu za obavljanje te funkcije.

Mada, kako je izjavio sinoć na skupu koji je održan u “Staklencu” u Banjoj Luci još uvijek nije sto odsto siguran da li će se kandidovati za poslanika ili predsjednika.

– Nisam siguran da li ću se kandidovati za poslanika ili za predsjednika RS-a, mada više razmišljam o tome da se prijavim za predsjednika RS-a. Iako bi dosta ljudi reklo da sam budala zbog ovakve odluke, jednostavno želim da pokažem da se ne trebate stiditi i da ste dostojni obavljati bilo koju funkciju – kazao je Konstantnin. Smatra da bi se niz pravnih propisa promijenilo zahvaljujući njemu.

– Preciznije, dao bih odgovarajuća rješenja za njih. Između ostalog, uredio bih, recimo pravosuđe u Republici Srpskoj, pa i na nivou BiH. Dosta se toga može promijeniti kod nas, dosta manjkavosti ima – objasnio je Savić i dodao da se on kao pravnik osjeća nesigurno pravno.