Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kontrolisali brzinu 662 vozila, evo koliko vozača će platiti kaznu

policija – radar

Od 662 kontrolisana učesnika u saobraćaju, dozvoljenu brzinu prekoračilo je 237 vozača ili njih 35 odsto, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Ova akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, realizovana je od 15. do 21. oktobra na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, a njen osnovni cilj jeste poboljšanje stanja u oblasti bezbjednosti saoraćaja.

Tokom akcije 237 učesnika u saobraćaju sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja.

“Od tog broja, kod 196 vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 10 do 20 kilometara na čas, kod 38 u rasponu od 20 do 30 kilometara na čas, a kod tri vozača evidentirano je prekoračenje brzine u rasponu od 30 do 50 kilometara na čas”, naveli su iz ove uprave.

Policijska uprava Gradiška apeluje da se u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, te da vozači brzinu kretanja vozila prilagode osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, gustini saobraćaja, postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji i drugim uslovima.

“Apelujemo da /vozači/ ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, da koriste bezbjednosni pojas, poštuju propisanu brzinu i zakonske obaveze u pogledu posjedovanja i korištenja opreme, te da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom čime štite sebe i druge učesnike u saobraćaju”, poručili su iz ove policijske uprave.